YLX Original Duffel Bag
Reisartikelen,  Review

YLX Gear: duurzame tassen

Ken je dat? Die eeuwige zoektocht naar de perfecte weekendtas? Hij moet niet te groot zijn maar ook zeker niet te klein. Zonder al teveel poespas en het liefst met een paar handige vakjes voor kleine spulletjes. En dan vind ik het zelf ook belangrijk dat het een beetje duurzaam wordt gemaakt. Onlangs eindigde mijn zoektocht naar de perfecte weekendtas bij YLX Gear. Waarom? Je leest het hier.

Duurzaam

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden”. Deze uitdrukking hoor je misschien wel vaker en toch heeft het de oprichters van YLX Gear geïnspireerd om producten te maken zoals zij dat nu doen. Wat begon in de straten van Yangon, Myanmar, resulteerde in de duurzame visie van YLX. Jeroen, eigenaar en tevens oprichter van YLX, zag daar een meisje van nog geen zeven jaar middenin een berg plastic afval zitten. Dit terwijl hij hier op zakenreis was om een tweede fabriek te openen (voor een ander merk) in Myanmar. Hij vond dit beeld zo hartverscheurend dat hij besloot er iets aan te doen, dit beeld heeft vervolgens zijn algehele denkwijze veranderd. Zo richtte hij samen met mede-eigenaar Joris, YLX op. Het doel: het creëren van producten die beter zijn voor mens en milieu. 

 

De tassen die bij YLX worden verkocht, zijn gemaakt van plastic flessen en gerecycled polyester. Hiermee wil het merk de plastic afvalberg verminderen en dit afval omzetten in iets bruikbaars. Namelijk duurzame tassen die lang meegaan en ook nog voor een schappelijke prijs. 

 

Zelf probeer ik m’n voetafdruk op de aarde ook zo klein mogelijk te houden. En hoewel de reisindustrie er niet om bekend staat een duurzame industrie te zijn, probeer ik mijn voetafdruk in het dagelijkse leven zo klein mogelijk te houden door producten te kopen die duurzaam worden geproduceerd, een langere levensduur hebben en afkomstig zijn van kleine ondernemers. Reizen kan tegenwoordig gelukkig ook steeds duurzamer en daar ben ik maar wat blij om

YLX Weekendtas

Het aanbod

Duurzaamheid wil ook zeggen, geen onnodige producten of overschot. Dat zie je dan ook terug in het aanbod van YLX. Het assortiment bestaat uit tassen voor zowel mannen als vrouwen en veel van deze tassen kunnen door beiden gebruikt worden. De webshop verkoopt ongeveer 16 soorten tassen en veel tassen zijn verkrijgbaar in een of twee kleuren. Dit vertelt mij dat YLX selectief is in wat zij aanbieden en geen overschot aan tassen bieden maar juist een kleine selectie hebben gemaakt. Meer heb je eigenlijk niet nodig.

 

Het assortiment bestaat uit backpacks, weekendtassen, laptoptassen en fanny packs. De designs zijn veelal minimalistisch, gewoon een mooie tas zonder gedoe, vrolijke kleuren en een handig design. De prijzen starten bij €24,95 voor een fanny pack en de duurste backpack is €89,95. Ik vind dit zelf erg betaalbaar voor kwalitatief goede tassen.

Duffelbag YLX Gear

YLX Original Duffel Bag 

Zoals ik al vertelde was ik al een tijdje op zoek naar een praktische weekendtas. De meeste weekendtassen zijn vaak of veel te groot, net te klein of te zwaar. De weekendtas van YLX is perfect voor een weekendje weg van twee à drie nachten. Ook deze tas is gemaakt van 100% gerecycled polyester, dit staat gelijk aan 28 plastic flessen (à 0,5 L) en heeft een strak en eenvoudig ontwerp. De twee handvatten zijn lekker stevig, binnenin zit een vakje met ritssluiting voor kleine producten zoals je slaapmasker, lippenbalsem en paspoort. Aan de buitenkant zit ook een klein ritsvakje bijvoorbeeld voor je sleutels. Een dikke vette plus vind ik de stevige schouderband, deze is afneembaar, je kunt er dus zelf voor kiezen hoe je de tas het liefste draagt. Daarnaast is deze tas ook waterafstotend. De ‘Original Duffel Bag‘ is verkrijgbaar in twee maten, ik heb het grootste, deze kost €79,95.

 

Bij de aankoop van je tas heb je trouwens standaard twee jaar garantie. Daarnaast maakt het merk deel uit van de ‘One Percent for the Planet’ beweging. Dit houdt in dat YLX, 1% van de jaarlijkse omzet, bijdragen aan milieu oorzaken. 

Als je op zoek bent naar een degelijke, duurzame en betaalbare tas dan ben je bij YLX Gear aan het juiste adres. Het assortiment is niet heel uitgebreid, zelf vind ik dit een pluspunt maar als er niets voor jou tussen zit dan is dit misschien niet het tassenmerk voor jou. 

 

Ben je op zoek naar meer reisgerelateerde artikelen? Kijk dan ook even op deze pagina

 

Ik ontving de weekendtas van YLX Gear in ruil voor een artikel en content. Je leest echter mijn eerlijke mening over dit product.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: