The Polar Company
Reisartikelen

The Polar Company, het perfecte gezelschap voor op reis!

Dat ik altijd op zoek ben naar de meest inspirerende reizen en bestemmingen mag duidelijk zijn. En als je al even mijn verhalen leest dan weet je dat ik ook altijd op zoek ben naar de beste producten om mee te nemen op reis. Een goede, sweatproof deodorant had ik tot op heden nog niet gevonden. Totdat ik kennismaakte met The Polar Company. Ik mocht een van de deodorants uitproberen om te kijken of deze ook reis- en wintersport-proof was.

Wat begon in 2020 in Nederland, breidde zich al snel uit buiten Nederland. Eigenaren en oprichters Martijn en Dennis stuitten in hun studietijd zelf tegen zweetproblemen aan. En omdat zij hier zelf nog geen goede oplossing voor hadden gevonden, bedachten ze deze zelf. In samenwerking met een farmaceut ontwikkelde zij hun eigen anti-zweetformule, met succes. Want The Polar Company is inmiddels al actief in maar liefst zeven landen in Europa.

‘Ons doel is om iedereen een oplossing tegen zweetproblemen te kunnen bieden zodat zij zich kunnen focussen op wat zij echt belangrijk vinden, zonder zich te laten afleiden van zweet’.

The Polar Company

Soorten en het gebruik

 

De producten van The Polar Company zijn er niet om je oksels naar rozen te laten ruiken, maar de geur is zeker niet onaangenaam. Het is een vrij neutrale geur die, nadat je de deodorant hebt aangebracht, vrij snel verdwijnt. Ikzelf vind dat prettig, ik ben niet zo van de geurtjes onder mijn oksels. Als ze maar niet stinken, daar gaat het om. De basisingrediënten zijn simpel: zout en alcohol. Welke je het beste aanbrengt op een schone huid, bijvoorbeeld ‘s avonds na het douchen, zodat het tijdens het slapen goed kan intrekken in de huid. De deodorant werkt een paar dagen achter elkaar, dit betekent dat je niet elke dag hoeft te smeren. Zo doe je ook lekker lang met een flesje. Want op het eerste oog zijn de flesjes klein maar ze gaan ontzettend lang mee. Je brengt een klein laagje, of een paar sprays aan en voilà! 

 

Er zijn twee varianten verkrijgbaar: een roller en een spray. Welke je los kunt kopen, of je kunt een abonnement afsluiten zodat je nooit zonder zit. Handig! Ik testte de roller uit. Hieronder vertel ik je wat ik ervan vind.

The Polar Company - deoroller

Mijn ervaring met The Polar Company

 

Tijdens mijn wintersportvakantie nam ik de deoroller mee. Ik was benieuwd of dit kleine flesje een paar dagen wintersport en après-ski zou doorstaan. Het flesje is trouwens ideaal om mee te nemen op reis. 

 

Ik had verwacht dat mijn huid zou moeten wennen aan het product en dat ik het gebruik ervan langzaam zou moeten afbouwen. Echter, dit bleek niet het geval. Het eerste gebruik was voordat we met de auto vertrokken naar Oostenrijk. Na een lange rit van ruim 10 uur gingen we gelijk de pistes op en kreeg ik 2 uur snowboardles. Na de les nog even zelf wat bergen af met vooral veel vallen, opstaan, lift in en lift uit. We sloten de eerste dag af met een paar drankjes en een spelletje thuis om vervolgens vroeg naar bed te gaan. De dag daarop stonden we vroeg naast ons bed, ik had eerst vier uur snowboardles om 9 uur. Dus ik moest snel douchen en vergat daarbij de deodorant op te doen. Maar ook na de tweede dag ploeteren op mijn board had ik geen last van zweet. Ik was warm aangekleed en in de zon was het zelfs best warm op de pistes. Ik was echt heel erg verbaasd en enthousiast tegelijk!

 

Ik heb het product na dag twee weer opgedaan en zo heb ik een beetje aangerommeld met het gebruik ervan. Ik was vooral benieuwd of het uit zou maken als ik het product niet frequent of in een bepaalde “volgorde” zou gebruiken. Eenmaal thuis na de vakantie heb ik de deodorant minder vaak gebruikt en ook dit ging erg goed. Na vier à vijf dagen het product niet te gebruiken begon ik te merken dat ik licht ging zweten. Dus ben ik het weer gaan gebruiken. Nu smeer ik het product ongeveer om de drie à vier dagen op. Net afhankelijk van mijn plannen en inspanningen.

 

Ik vind het echt een fijn product omdat je het niet ruikt, je oksels blijven écht droog, mijn t-shirts blijven daardoor ook lekker droog en fris en het is erg fijn om mee te nemen. Ik wissel zelf af en toe af met het moment waarop ik het opsmeer. De ene keer is dit ‘s ochtends en de andere keer ‘s avonds. Ik gebruik het wel altijd ná het douchen, ook omdat ik wil dat het rollertje fris blijft en er geen zweet in komt.

 

Eind goed al goed


Mijn zoektocht naar een goede deodorant die het zweten tegengaat is klaar. Ik had niet verwacht dat zo’n klein flesje, zoveel kracht zou hebben. Heb jij The Polar Company al geprobeerd?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: