Hotel The Exchange
Accommodaties,  Nederland,  Review,  Staycation

5 x Slapen in Amsterdam

Amsterdam. de stad die is gebouwd op wel 11 miljoen palen. Heldhaftig, vastberaden en barmhartig. De stad waar ik in 1992 geboren ben. De plek waar 180 nationaliteiten samenkomen. De stad met 165 grachten. De nachtwacht, het eerste homohuwelijk en natuurlijk Mokum, mijn Mokum.

Onze hoofdstad telt ruim 500 hotels, hoewel ik ze graag allemaal zou willen bezoeken heb ik het tot vijf beperkt om het je makkelijker te maken. Ik zal het lijstje natuurlijk blijven aanvullen maar deze pareltjes wilde ik je niet onthouden. Zodat jij alvast een fijne kamer kunt boeken en in de zomer kunt gaan genieten van het o zo mooie Amsterdam.

 

Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam

 

Gelegen in het Oostelijk Havengebied, waar vroeger de schepen van Amsterdam naar Zuid-Amerika vaarden, is het Lloyd Hotel gevestigd. Op steenworp afstand van het bruisende centrum van Amsterdam, upcoming Noord en het altijd gezellige Oost. Bij het Lloyd Hotel kan je perfect terecht voor een staycation in eigen stad of land of heerlijk een paar nachten verblijven als je van verder weg moet komen. Je kunt kiezen uit een 1 tot 5 sterren kamer, er is dus voor elk budget genoeg keuze. Een kamer boek je al vanaf €68,-. Lees hier mijn volledige review!

 

Conscious Hotel, Haarlemmerweg 10, Amsterdam

 

Omringd door groen, cafés en de gezelligheid van het Westerpark ligt het Conscious Hotel. Dit is een van de vier Conscious Hotels in Amsterdam. Dit hippe hotel herken je al aan één woord, namelijk: duurzaam. Dit monumentale gebouw bestaat uit 89 hotelkamers en was ooit het hoofdkantoor van het Westergasfabriek, welke je verderop kunt vinden. In de zomermaanden is hier genoeg te doen en ook buiten de zomermaanden kun je hier heerlijk slapen. Het hotel draait volledig op windenergie en serveert biologisch eten, dit is slechts een klein stukje dat het hotel duurzaam maakt. Prijzen starten vanaf €80,- voor een tweepersoonskamer. Lees hier mijn volledige review!

 

Hotel The Exchange, Damrak 50, Amsterdam

 

Verstopt tussen de winkels op de altijd levendige Damrak vind je

Hotel The Exchange. Een creatief hotel waarvan de kamers zijn ingericht door studenten van modeacademie AMFI. Het pand is smal vanaf de voorkant en je verwacht dan ook niet dat hier zoveel (61) en ook nog grote kamers verstopt zitten. Eenmaal in de kamer kijk je uit over de oranje gekleurde daken an tussen de winkelpanden van Amsterdam. ‘s Ochtends kun je verse koffie halen bij Bar Stock om vervolgens lekker te gaan shoppen, een museum te bezoeken of de stad te verkennen op de fiets. Kamerprijzen starten vanaf €90,-. Lees hier mijn volledige review!

 

Sweets Hotel, Westerdoksdijk 2, Amsterdam

 

Sweets hotel WesterdoksbrugGelegen aan het IJ met zicht op de voorbij varende pontjes kun je knus overnachten in het Sweets hotel Westerdoksbrug. ‘s Avonds de stad naar bed zien gaan en ‘s morgens zie je alle voorbijgaande fietsers naar hun werk racen. Van binnen is het huisje nog leuker dan aan de buitenkant, roze gordijnen en blauwe accenten geven je het gevoel alsof je middenin de film Sjakie en de Chocoladefabriek bent belandt. Dit is slechts één van de 28 brugwachtershuisjes in Amsterdam. Ieder met een kenmerkende inrichting en uitzicht. Kiezen is moeilijk door de hoeveelheid maar dit is er zeker een om te overwegen! Kamerprijzen voor dit huisje starten vanaf €167,-. Lees hier mijn volledige review!

 

Volkshotel, Wibaustraat 150, Amsterdam

 

Wat ooit diende als het gebouw van de Volkskrant is nu een super hip hotel met alles erop en eraan. Hier kun je je haar laten knippen, Mario karten, films kijken, zweten in de sauna en dansen tot in de late uurtjes. Het Volkshotel heeft het allemaal, en ondanks dat je hier eigenlijk de deur niet uit hoeft hebben ze nu ook nog een hele leuke audiotour gemaakt die je langs alle pareltjes en minder mooie stukjes van Amsterdam-Oost brengt. Kamerprijzen starten vanaf €60,- (voor een pod). Lees hier mijn volledige review!

 

Ben je benieuwd naar meer staycations in eigen land? Kijk dan ook even op de pagina ‘Staycations Nederland‘. 

 

Ik verbleef gratis in bovenstaande hotels in ruil voor content en een artikel. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodaties en het verblijf.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: