Verre reizen

Stedentrip Seoul

In september 2019 reisde ik af naar Seoul, vanuit Hongkong; mijn eerste stop. Vanaf Hongkong is het ongeveer drie uur vliegen naar de hoofdstad van Zuid-Korea. Samen met een vriendin verbleef ik in een Airbnb in Myeong-dong, deze wijk staat bekend om zijn vele (kleurrijke) winkeltjes. We verbleven acht dagen in Seoul.

Op de eerste dag bezochten we Gyeongbokgung temple, een prachtige tempel.

 

De volgende dag bezochten de de wijk Gangnam, ook wel bekend van het bekende nummer Gangnam Style. In dit deel zijn verschillende standbeelden terug te vinden van deze Koreaanse hype. In Gangnam kun je ook heerlijk winkelen, zowel in winkelcentra als op straat. Vervolgens namen we de metro naar Myeongdong, hier hebben we Bingsu ijs gegeten, dit is een enorme kom met geschaafd roomijs en verschillend fruit erin. We sloten de dag af met een diner bij Busan Jib, een restaurant waar ze alleen halal serveren. De prijzen waren prima en de bediening was goed.

 

Op dag vier namen we de kabelbaan naar Seoul tower, ons appartement bevond zich al redelijk hoog in de bergen dus voor ons was het slechts een klein stukje omhoog lopen naar de kabelbaan. De rij was ontzettend lang, ik denk dat dit er ook mee te maken had dat het zaterdag was. Op de berg bij Seoul tower hebben we geluncht bij The Place, hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en een drie gangen lunch kostte slechts 30.000 won, dit komt overeen met ongeveer 23 euro. Die middag vertrokken we met de metro naar Hondae; een van de gezelligste en drukste wijken in de stad. Deze wijk staat ook bekend om zijn boyband optredens op straat en vele kledingboetiekjes.

 

Op de vijfde dag gingen we naar Hanok village. Wat een prachtig dorp! Overal staan schattige huisjes en mooie steegjes, vanaf het hoogste punt kijk je zo over de huisjes heen, de stad over. Na ongeveer 500 foto’s te hebben gemaakt liepen we naar Insadong en van daaruit door naar Gwang Jang Market. ‘s Avonds pakte we de metro naar Iteawon en aten we bij Vatos.

 

Dag zes alweer. Seoul is een ontzettend grote stad met heel veel te doen. We hadden nog drie volle dagen en nog een aantal plekken die op ons lijstje stonden om af te vinken. We ontbeten luxe bij de Innisfree, vooral de pannenkoeken zijn een aanrader! Die dag gingen we naar Cheonggyecheon en we gingen naar Hondae om sushi te eten en wat te winkelen. Winkelen kun je eigenlijk overal in Seoul, het stikt er van de winkeltjes, beauty producten en telefoonhoesjes.

 

De zevende dag ging ik er alleen op uit. Ik pakte de metro naar Dongdaemun Design Plaza en maakte een korte wandeling naar het Heunginjimun Gate Park; hier kun je vanaf de top mooi over de stad heen kijken. Daarna pakte ik de bus naar Insadong Ssamziegil; een grappig gebouw waar allemaal kleine boetiekjes in zitten verstopt, als je iets unieks wilt meenemen uit de stad dan ben je hier op het juiste adres! Hierna pakte ik de bus naar Ewha Woman’s University, hier moest ik me echt inhouden niet alles te willen kopen. Het stikt hier van de leuke kledingboetiekjes en sokken winkels met allerlei schattige printjes. Ik at een broodje bij Egg drop en ‘s avonds at ik bibimbap in Myeongdong.

 

De allerlaatste dag in Seoul, wat is het ongelofelijk snel gegaan en wat heeft deze stad mij positief verrast! We begonnen de dag bij Seouism café; dé perfecte Insta hotspot om mooie foto’s te maken. Vervolgens liepen we naar Seoul Sky Tower waar je met de lift omhoog wordt gebracht naar de 117e (!!) verdieping. Wat was dit prachtig! Een prachtig uitzicht over de stad op een hoogte van 483 meter boven de grond.

 

Favoriete spots in Seoul:

  • Myeongdong
  • Ewha Women’s University
  • Gangnam
  • Hanok Village
  • Seoul Sky Tower

 

Reistijd: 11 uur en 35 minuten vanaf Amsterdam Schiphol

Valuta: Won

Tijdsverschil: in Seoul is het acht uur later dan in Nederland

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: