Veluwe Posbank
Nederland,  Staycation

Posbank Veluwe

Helaas zitten we nog steeds gekluisterd aan huis, op het moment van schrijven is inmiddels de tweede lockdown in volle gang. Ik heb m’n eigen landje de afgelopen maanden beter “leren kennen” dan ooit. Vandaag vertel ik je over mijn adembenemende wandeling in de Posbank.


Wat is de Posbank

De Posbank Veluwe is een natuurgebied gelegen in Rheden, de Veluwe. Hier kun je heerlijk wandelen, genietend van het prachtige heuvellandschap met uitgestrekte bossen en vol heideheuvels. Met de auto is de Posbank het makkelijkst te bereiken, parkeer je auto gemakkelijk op de ruime parkeerplaats.

Wandelroutes

De Posbank kent drie wandelroutes, namelijk: de grijze route “Ommetje Posbank”. Deze route is 2 km en daarmee de kortste wandelroute. Je doet gemiddeld 25 minuten over deze wandeling. De route brengt je langs diverse hoogtepunten.
De tweede route is de paarse wandelroute. Deze is 5 km lang en brengt je in anderhalf uur langs prachtige landschappen. De derde route is de rode, deze is 7 km lang en je doet ongeveer 2 uur over deze wandeling. De routes kennen diverse wandelknooppunten en onderweg zie je vanzelf waar je naartoe moet op de paaltjes.

 

Onze wandeling

Wij liepen de kortste wandelroute. Onderweg kwamen we een kudde schapen met haar herder tegen wat een prachtig gezicht gaf. Wij bezochten het gebied op maandagochtend en het was best rustig. Na de wandeling konden we heerlijk opwarmen met een warme chocolademelk en cakeje. Bij de ingang van de wandeling is Paviljoen Posbank gevestigd, buiten stond een kraampje waar ze allerlei lekkernijen verkochten.

 

Ben je opzoek naar meerdere staycations in eigen land? Kijk dan ook even op deze pagina voor meer inspiratie!

 

Ben jij al eens op de Veluwe geweest?

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: