NORTVI suitcase green
Reisartikelen,  Review

Duurzame reiskoffers van Nederlandse bodem

Onlangs maakte ik kennis met een nieuw koffermerk: NORTVI. Ontworpen door drie Nederlandse ondernemers uit liefde voor reizen met het oog op duurzaamheid. Ik kon niet wachten om deze koffer zelf te testen en daarom nam ik hem mee tijdens een vakantie in eigen land. Ik ben razend enthousiast over dit koffermerk en in deze review vertel ik je waarom!

Wat het eerste opvalt is het strakke design, deze koffer valt op met z’n opvallende groene kleur. En wat ik misschien wel het allerfijnst vind aan NORTVI is dat het een duurzaam merk is. Dit was dan ook de hamvraag vanuit de makers; waarom is er nog geen koffermerk op de markt dat duurzaam is? Een goede reden om er zelf een op de markt te brengen als je het mij vraagt!

Specificaties

 

Er zijn twee uitvoeringen: de Front Pocket en de Essential. Beide uitvoeringen zijn in drie kleuren verkrijgbaar: Midnight Black, Sand White en Rainforest Green. Ik testte de Front Pocket in de kleur Rainforest Green . De buitenkant van de koffer is van hard materiaal en voorop zit een waterdicht front pocket, handig voor je laptop, tijdschrift en paspoort.

 

Afmetingen:

Afmetingen: de Front Pocket editie is 53,5 x 37,5 x 22 cm (inclusief wielen en front pocket).
Gewicht: het is een lichte koffer, hij weegt slechts 3 kilo.
Liter: er pas voor 39 liter aan bagage in, dit is inclusief front pocket.

Materiaal en duurzaamheid

 

Wat deze koffer anders maakt dan anderen is dat het een duurzame koffer is, gemaakt van
milieuvriendelijke materialen. De buitenkant is gemaakt van gerecycled polycarbonaat en de binnenkant is volledig gemaakt van gerecyclede PET flessen. De koffers zijn gemaakt van sterk materiaal waardoor ze ontzettend lang meegaan. Een pluspunt als je het mij vraagt, als reiziger gebruik ik mijn koffer meerdere keren per jaar, een fijn idee dat ik deze niet om de twee jaar hoef te vervangen. Bijzonder weetje: de koffers zijn volledig met de hand ontworpen!

Daarnaast is NORTVI officiële supporter van WWF. NORTVI doneert namelijk een bedrag voor elke aankoop. Met de opbrengst van dit geld worden bijvoorbeeld schildpadden beschermt en behandeld tegen de plastic inname. Ik ben daar echt ontzettend blij mee en ik vind dit een prachtig initiatief! Zo draag je je steentje bij aan een goed doel én ben je in het bezit van een fijne koffer. 

NORTVI heeft daarnaast als doel om in 2022 een volledig circulair bedrijf te zijn. Dit doen ze door oude koffers en reistassen in te zamelen, te recyclen en hier weer nieuwe reisartikelen van te maken. Mooi toch?

Front pocket

 

Wat als eerst opvalt, naast de kleur, is het strakke design en de koffer ziet er degelijk uit. Ik heb nog niet eerder een koffer met front pocket gehad maar nu wil ik niets anders meer! De front pocket is ontzettend handig, voorheen liep ik altijd te stoeien met het opbergen van mijn laptop en boeken, nu hoeft dat niet meer. De front pocket is voorzien van een apart laptop vak waardoor hij goed op z’n plaats blijft en niet verschuift. Daarvoor zit weer een vakje welke ik gebruik voor mijn tijdschriften, zo blijven ze netjes. In het overige deel kun je bijvoorbeeld gemakkelijk kabels, een slaapmasker, paspoort en belangrijke documenten kwijt

De inhoud

 

Deze koffer heeft verder dezelfde inhoud als de Essential uitvoering. Ook over de binnenkant is goed nagedacht, er is veel ruimte voor kleinere spulletjes zoals bijvoorbeeld lenzen of een bril. Deze kun je namelijk gemakkelijk opbergen in een van de rits vakjes. En wat ik erg leuk vind is de binnenkant op zich. Een mooi en minimalistisch design en toch kenmerkend. Er past 10 kg aan bagage in, wat mij betreft meer dan genoeg om zowel één paar schoenen, zwemkleding, een toilettas en een aantal kledingsetjes in te doen.

NORTVI suitcase green

Elegant

Het strakke design van deze koffer valt op en dat is maar goed ook! Ik vind de kleur prachtig en de koffer wordt zo haast een onderdeel van je outfit. Je kunt je koffer ook nog uitbreiden met een speciale kofferriem, zo herken je altijd je eigen koffer op de luchthaven. Daarnaast is er goed nagedacht over de wielen, deze zijn namelijk fluisterstil. Hierdoor rijd je vrijwel geluidloos over elk oppervlak. Voor mij was dit nieuw; ik heb nog niet eerder een koffer gezien met ‘fluisterstille wielen’. De ritsen glijden overigens ook gemakkelijk open en dicht, ook fijn!

 

Handige extra’s

Goed om te weten: je hebt vijf jaar garantie op de koffer en er zit een TSA-slot op, zelf gebruik ik regelmatig een TSA-slot als ik bijvoorbeeld in een hostel verblijf of als mijn koffer onverwacht ingecheckt moet worden voor mijn vlucht.

 

Waar te koop

Wil jij ook een stijlvolle, duurzame en fijne koffer die je leven lang meegaat? De Front Pocket editie kost 229,- en is verkrijgbaar via de website van NORTVI. En in diverse winkels zoals HUTSPOT en RAUW.

Ik ontving de koffer van NORTVI in ruil voor een artikel en content. Je leest echter mijn eerlijke mening over dit product.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: