Nederland,  Staycation,  Stedentrip

Stedentrip Maastricht

Omdat reizen in het buitenland nu nog wat onzeker is besloot ik het dichter bij huis te zoeken, in eigen land. Ik was al eens eerder in Maastricht geweest maar dat was alweer veel te lang geleden, des te meer reden om weer terug te gaan!

Met de auto is het vanaf Amsterdam ongeveer 2,5 uur rijden naar Maastricht. Ik boekte een paar dagen voor aankomst een kamer in hotel The Dutch . Omdat het hotel per 1 juli weer opende was de kamerprijs spotgoedkoop, ik betaalde 45 euro voor één nacht, zonder ontbijt maar inclusief minibar. Het hotel was ontzettend leuk, erg hip, stijlvol en “Instagram-waardig” ingericht. Het hotel is gelegen in Wijck, het leukste deel van Maastricht als je het mij vraagt.

 

Nadat we zijn ingecheckt is het tijd voor onze eerste reservering; borrelen bij Bistrot bar ‘t wijcker kabinet. Daar dronk ik een van de lekkerste biertjes in tijden; Zuyd bier (ik heb niet gevonden waar ik dit kon kopen om mee naar huis te nemen dus mocht je dit wel weten dan hoor ik het graag!). Na een enorme borrelplank was het tijd om de stad te verkennen, een rondje door Wijck en daarna wat winkels in.

 

‘s Avonds aten we sushi bij Thaiichi, een super schattig klein sushi tentje gerund door een Thaise familie. De sushi was met zorg bereid, smaakte goed en de prijs was goed.

 

De volgende ochtend ontbeten we bij Van Wijck, ook dit zat vlakbij ons hotel. Ik had dit tentje vooraf al online gevonden. Het ontbijt was echt verrukkelijk en bovenal was het héél véél! Bestel dus niet te enthousiast en laat je verrassen. Wij bestelden Eggs Benedict met brioche brood en zalm en roerei met avocado. Bestel daarbij twee verse jus en je hebt een heerlijk ontbijt om de dag mee te starten!

 

Na het ontbijt wandelde we nog even richting het stadspark want het was prachtig weer. Om de dag af te sluiten plofte we op het terras bij café Zondag. Een bekend café in Maastricht.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: