Stedentrip

Stedentrip Liverpool

Liverpool is een stad die niet eerder bij mij opkwam om te bezoeken. Ik ben al eens in Manchester geweest en Londen heb ik al vijf keer mogen zien maar Liverpool kende ik nog niet. Ik boekte een belachelijk goedkoop ticket bij Easyjet voor 54,- retour vanaf Amsterdam. In één uur en twintig minuten vlieg je vanaf Schiphol naar John Lennon Airport in Liverpool. We verbleven drie nachten in deze stad.

We kwamen vrijdagochtend vroeg aan op de luchthaven in Liverpool. Vanaf de luchthaven is het een klein uurtje met de bus richting het centrum. Deze bus rijd ongeveer om de tien minuten. Er rijden twee bussen waarvan één bus zonder overstap, die hebben wij genomen en we raden je aan hetzelfde te doen zodat je lekker kunt blijven zitten. De bus kost je £2,30 p.p. voor een enkeltje, let op je kunt alleen cash of met creditcard betalen in deze bus, een Maestro kaart wordt helaas niet geaccepteerd.

 

Toen we arriveerde hebben we onze koffers bij het hotel afgezet om vervolgens een leuke lunchplek te zoeken. Via Instagram stuitte ik op een hip tentje vlakbij de grote winkelstraat; The Brunch Club. Erg leuk ingericht en lekker ontbijten/lunchen voor een prima prijs; niet goedkoop maar ook niet heel duur. Ik bestelde de avocado/ei toast en mijn vriend bestelde de roereieren met chorizo en gekarameliseerde ui. Beiden gerechten waren erg lekker en super mooi opgemaakt!

Na de lunch zijn we de stad een beetje gaan verkennen. We liepen langs een mooie kathedraal waar we ook nog even in zijn geweest en we eindigden vlakbij de winkelstraat waar we o.a. nog de grootste LUSH winkel ter wereld bezochten. Toen het vier uur was konden we inchecken en we besloten dit direct te doen zodat we daarna lekker een terrasje konden opzoeken.

 

Het appartement leek in het eerste opzicht erg goed maar dit viel eigenlijk heel erg tegen. Het was erg karig ingericht. Er waren geen deurstoppers waardoor de deuren continu keihard dichtvielen. Het zat middenin de winkelstraat waardoor je alle geluiden dwars door je muren hoorde komen. Dit was wel erg jammer gezien de prijs die we betaalde voor dit appartement. De locatie was perfect maar achteraf gezien hadden we het prima gevonden om iets verder te lopen naar de winkelstraat want in dit appartement ontkom je niet aan al het lawaai dat je zowel overdag als ’s nachts hoort.

 

Nadat we de koffers in het appartement hadden gezet liepen we naar een gezellig/hip tentje vlakbij; Wahaca. Hier kan je op het dakterras genieten van een drankje in de zon. Deze plek heeft een Mexicaans tintje en verkoopt ook alleen Mexicaanse bieren, de keuze was niet erg ruim maar dat vonden wij niet zo erg. ’s Avonds aten we een pizza bij Crust. Een superdrukke tent met heerlijke pizza’s!

 

Zaterdag gingen we na het ontbijt koffie drinken bij Esquires Coffee. Daarna zijn we wat gaan winkelen en we hebben geluncht bij Five Guys, sindskort hebben ze daar ook een cheese sandwich te koop wat eigenlijk twee hamburgerbroodjes zijn (alleen de bovenkant) met 5 plakken cheddar kaas ertussen. Ik vond het niet echt lekker en het was ontzettend volmakend. Ik had dan wel weer lol bij het proeven van alle 100 frisdrank smaken die de machine produceerde. Na de lunch hebben we nog wat rondgelopen en we zijn nog even teruggegaan naar het hotel om te relaxen. ’s Avonds zijn we een stuk verder gelopen vanuit het centrum namelijk richting de brouwerijen. Hier zitten heel veel leuke, gezellige dakterrassen en tentjes welke industrieel zijn ingericht. We dronken eerst een biertje in iets dat leek op een grote tuin, er stonden hier allemaal verschillende standjes die drinken en eten verkochten. Ik bestelde hier een apple cider. Daarna besloten we nog een stukje verder te lopen en op het dakterras van Dockleaf een spelletje te spelen en nog een biertje te nuttigen. Voor een biertje betaal je overigens bijna overal een standaardprijs van £5,- ikzelf vind dit best een schappelijke prijs aangezien je voor een speciaal biertje in Amsterdam vaak meer kwijt bent. We sloten de avond af bij Tiger Rock. Eerder deze dag liepen we hier al voorbij en het zag er super leuk uit. En dat bleek ook nog zo te zijn; heerlijke indische/aziatische gerechtjes zoals nasi, yakitori, loempia’s e.d.. Alle gerechten hadden een bijzonder goede smaak. De bediening was erg vriendelijk en de ambiance was erg gezellig. Je kon verschillende kleine gerechtjes bestellen en delen, de prijzen lagen gemiddeld tussen de £5,- en £8,-

 

Op zondag hebben we nog lekker wat rond gestruind door de stad. Inmiddels hadden we al een hoop gezien dus er was niet veel wat we nog persé wilde zien. We begonnen de dag met een kop koffie bij 92 Degrees coffee. Je vindt deze koffiezaak als je Bold street uitloopt en helemaal rechtdoor loopt, dit deel van Liverpool was hier en daar opgebroken. ’s Middags zijn we naar het TATE museum geweest waar een tentoonstelling van Keith Haring te bekijken was. De overige kunst die in het museum hing trok ons niet, Keith Haring was wel erg leuk om gezien te hebben. In principe is het TATE museum gratis te bezoeken maar voor de tijdelijke tentoonstellingen betaal je, als je 26 jaar of jonger bent, £5. Na het museumbezoek gingen we lunchen bij Tusk Baltic, dit restaurant is gevestigd in het gebied waar veel streetart te zien is en de brouwerij (waar we op dag twee bier zijn gaan drinken). De lunch was goed, we bestelde toast met avocado/ei en avocado/bacon. Na deze dag waren we erachter dat Liverpool helemaal niet zo groot is en we eigenlijk het meeste wel gezien hadden. We waren nog even over het Dock gelopen en zijn uiteindelijk wat gaan drinken bij Duke street food and drink market (vlakbij het centrum). Dit is een open ruimte met allerlei verschillende kraampjes waar je iets kunt bestellen, het was best prijzig voor de porties die je kreeg en het had wat weg van een soort ‘Rollende keukens’ concept maar dan binnen. We aten diner bij George’s Great British Kitchen, lekker eten maar niet heel bijzonder.

 

De laatste dag vlogen we pas laat terug naar Amsterdam. We hadden gister gezien dat de bioscoop slechts £6,- kost dus we besloten naar de Lion King te gaan. Voordat de film begon hebben we eerst nog koffie gedronken en een stuk lemon cake en carrot cake gegeten bij Thoughtfully café. Na de film aten we nog snel een hapje bij een bekend Italiaans restaurant dat bekend staat om zijn goedkope prijzen; Casa Italia.

 

Liverpool is leuk om een keer te bezoeken, het is geen grote stad dus je zou aan twee nachten genoeg hebben. Wij hadden het idee dat de prijzen wat lager liggen dan in Londen. Ook hadden we erg uitgekeken naar pubs met live muziek maar we kwamen er al snel achter dat dit erg tegenviel. Al met al was het een lekker relaxed weekend en we hebben veel kunnen zien in een lang weekend.

Reistijd: 1 uur en 20 minuten vanaf Amsterdam Schiphol

Valuta: pond

Tijdsverschil: in Liverpool is het één uur vroeger dan in Nederland