Stedentrip

Stedentrip Keulen & Düsseldorf

Omdat verre reizen voor nu nog niet mogelijk zijn zocht ik het weer wat dichter bij huis. De eerste en tevens laatste keer dat ik in Keulen ben geweest, was met een studie tripje, zeker zes jaar geleden. In Düsseldorf was ik nog niet geweest. In dit blog deel ik de leukste plekjes, lekkere restaurantjes en fijne hotels.

Keulen

We reisden met de ICE vanaf Amsterdam Centraal naar Keulen, dit duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten. Een heerlijke manier om te reizen, je stoel van te voren reserveren is niet nodig, er zijn genoeg niet gereserveerde stoelen waarop je plaats mag nemen.

 

Keulen staat natuurlijk bekend om de prachtige Dom van Keulen (Kölner Dom). Maar deze stad heeft nog zoveel meer te bieden! Naar mijn idee ben je niet in Keulen geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan een van de kenmerkende bier brouwerijen, in Keulen schenken ze Kölsch bier, bier dat officieel alleen uit Keulen mag komen, het is een heerlijk (licht) biertje!

Uiteraard bezochten we de enorme Dom toren. Als je goed kijkt zie je allerlei details op de Dom verwerkt, we zijn er niet in geweest maar dit kan wel. We bezochten de Fischmarkt (de typerende gekleurde huisjes hierboven) en we bezochten Ehrenfeld, een buurtje waar ontzettend veel street art te bewonderen is, de een nog unieker dan de ander.

 

Een gebied om zeker te bezoeken is Rheinauhafen. In dit gebied staan diverse appartementencomplexen langs De Rijn die doen denken aan een hijskraan. Het is een leuk gebied om eens doorheen te lopen, het is hier namelijk heel anders dan de binnenstad van Keulen.

 

Eten & drinken in Keulen:

  • Monkey Bar, deze bar zit in het hotel waar we verbleven, namelijk hotel 25hours The Circle. De bar is hip en trendy ingericht en het heeft een dakterras van waar je over Keulen uit kunt kijken.
  • Ontbijt bij Balthasar, een knus restaurant dat geopend is voor ontbijt, lunch en diner. Ik bestelde de pannenkoeken, deze heel anders dan we in Nederland hebben!
  • Kaffeesaurus, een leuk tentje om een kop koffie en ontbijtje te nuttigen, bestel vooral de gepocheerde eieren, deze waren heel lekker!

Düsseldorf

Na drie nachten Keulen reisden we met de trein naar Düsseldorf. Dit duurt iets langer dan een halfuurtje. Vanaf Düsseldorf HBF moesten wij nog een kwartiertje lopen naar ons hotel. Hier verbleven we nog twee nachten, ook in een 25hours hotel.

 

Düsseldorf kende ik nog niet en toen ik er online informatie over zocht vond ik al snel Little Tokyo, dit klonk mij als muziek in de oren. Little Tokyo is een Aziatische wijk met veel Japanse, Koreaanse en Vietnamese restaurantjes. Ik ben gek op Aziatisch, dit was dan voor mij alleen al een goede reden om Düsseldorf eens te bezoeken! We aten ramen als lunch en ‘s avonds hadden we een heel uniek diner in QOMO Restaurant & Bar, dit sushirestaurant zit in de Rheinturm (tv toren). Dit was zo’n unieke ervaring! Je zit op een hoogte van 170 meter en kijkt letterlijk over de hele stad uit, het platform waar de tafels op staan draait langzaam rond, zo zie je elk stukje van Düsseldorf tijdens een overheerlijk diner.

 

 

Ook een aanrader is het K21 museum, voluit: Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen. Hier kun je onder andere het “spinnenweb” van Tomás Saraceno bewonderen, zo prachtig! Helaas konden wij er niet in toen we er waren. Het is een prachtig (niet al te groot) museum met diverse exposities. Toen wij er waren was het heel rustig, dit was op een zondag. We kwamen er die dag al snel achter dat het ontzettend rustig is in Düsseldorf op zondag. Alle winkels zijn gesloten, musea zijn wel open en op straat zie je beduidend minder mensen dan op zaterdag. Restaurantjes en koffie tentjes zijn gelukkig wel gewoon geopend. We hebben zondags de hele dag rond gereden op elektrische steps van Tier. We kochten via de Tier app een dagpas van 10,- waarna we de hele dag konden rondrijden. Ideaal en super leuk, zo leer je de stad op een heel andere manier kennen! Er zijn overigens meerdere aanbieders zoals: Bird en Lime. Düsseldorf is voor het grootste gedeelte voorzien van fietspaden en anders kun je op de stoep of de autoweg rijden, het is er veilig.

 

Eten & drinken in Düsseldorf:

  • Typisch Vietnamese Banh Mi kun je eten bij AN BANH MI;
  • De lekkerste ramen eet je bij Takumi;
  • Zin in Mexicaans? Casita Mexicana is heerlijk, bestel niet teveel want de porties zijn groot!
  • Toch liever pizza? Ga dan naar Nine Five!
  • De dag afsluiten met een goed gevuld glas wijn op het terras? Zur Sennhütte is de perfecte plek!

Mijn dagen in Duitsland waren heerlijk! Zo zie je maar weer dat je niet ver hoeft te reizen om echt even weg te zijn en zelfs voor overheerlijke Aziatische gerechten ben je in Düsseldorf op de juiste plek!

Reistijd: vanaf Amsterdam reis je in 3 uur en 15 minuten met de trein naar Düsseldorf

Valuta: euro

Tijdsverschil: geen

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: