Hotel_Beijers
Accommodaties,  Nederland,  Review,  Staycation

Hotel Beijers – een en al geschiedenis

Slapen alsof je je bevindt in de 17e eeuw, in een voormalig paleis dat je even als een royal doet voelen in het hart van Utrecht. Laat ik deze review maar meteen aftrappen door je te vertellen dat dit het meest bijzondere hotel is waar ik ooit heb geslapen. Waarom? Het ademt een en al geschiedenis en de rest lees je in dit artikel.

Antiek en Boutique


Het Beijerspand deed ooit dienst als stadspaleis van Utrecht. In 1642 werd dit pand gebouwd en deed het dienst als stadspaleis, destijds noemde men het pand ‘Sieraet dezer Stadt’. Door de jaren heen heeft het pand meerdere eigenaren gehad, in 1946 kreeg het pand een nieuwe bestemming, namelijk een school en opvanghuis voor arme kinderen, ook wel de Haveloozenschool genoemd. In 1937 sloot de school zijn deuren, op de eerste verdieping staat nog altijd een schoolbankje tentoongesteld die je terugbrengt naar deze tijd. 

 

Na meerdere eigenaren en bestemmingen in dit pand, en een jarenlange restauratie, werd Hotel Beijers in 2019 geopend. Het hotel heeft een rijk verleden en dat is dan ook een van de redenen waarom ik dit hotel zo ontzettend bijzonder vind. De realisatie van Hotel Beijers is een initiatief van Bert Degenaar, hij heeft al meerdere monumenten gerestaureerd en is geen onbekende in de kunstwereld. Het was voor Bert dan ook van groot belang dat de ziel en historie van het pand werd behouden. Het is dan ook niet voor niets dat in Hotel Beijers meerdere afleveringen van het tv programma ‘Van Onschatbare Waarde’ zijn opgenomen. In Hotel Beijers is geen een kamer hetzelfde, iedere kamer heeft zijn eigen kenmerkende kleuren, uniek antiek en schilderijen die je mee terugnemen in de tijd. Je ruikt, voelt en proeft hier bijna de lange geschiedenis van het pand!

 

“Daar waar de vloer onder je voeten kraakt en elk hoekje is voorzien van kunst, voelt het alsof je in een museum slaapt vannacht.”

Hotel Beijers Hotelkamer

De kamers en suites


Dat dit hotel anders is dan anders merk je al bij binnenkomst, zo heeft ook elke kamer een eigen unieke karakter, speciale plekje en kleurenpalet. Het hotel telt in totaal vijftien kamers, verdeeld over vier verdiepingen. Er zijn vier kamertypes, namelijk: Cosy, Comfort, Superior en de Suite. Dit is een monumentaal pand, hierdoor is er geen lift aanwezig.

Omdat er momenteel niet gegeten en gedronken mag worden in de publieke ruimtes is elke kamer voorzien van een gedekte tafel waaraan je kunt eten.

 

Cosy rooms


Dit zijn de kleinste kamers in het hotel maar zeker niet de minste. De kamers variëren van 16 tot 22 vierkante meter en zijn van alle gemakken voorzien waaronder een tv, minibar en natuurlijk heb je een eigen luxe badkamer met de heerlijke producten van Rituals.

Kamer 03 is voorzien van een sjieke donkergroene kleur aan de wand met gouden accenten. Kamer 08 is daar en tegen juist strakker ingericht, lichtblauw en knal rode accenten stralen als het ware een soort rust uit. Kamer 13 is knus en bevindt zich op de bovenste verdieping, je krijgt hier het gezellige “zolder effect” met mooie houten balken die het dak dragen.

De prijs voor een cosy kamer bedraagt €125,- per nacht, op basis van twee personen, op een willekeurige datum, verblijf van vrijdag op zaterdag (prijzen kunnen afwijken indien je een andere datum of dag invoert).

 

Suites


Er zijn er twee. Suite 01, gevestigd op de begane grond doet momenteel dienst als kantoor/lobby. Deze suite bestaat uit een grote haard van marmer en er staat hier een maquette van het hotel. Zodra de restricties voorbij zijn zal Hotel Beijers deze suite weer verhuren. Daarnaast is suite 10 wel te reserveren. Ook deze heeft een puntdak met houten accenten, een zeegroene kleur en een stijlvolle maar minimalistische inrichting. 

De prijs voor een suite bedraagt €275,- per nacht, op basis van twee personen, op een willekeurige datum, verblijf van vrijdag op zaterdag (prijzen kunnen afwijken indien je een andere datum of dag invoert).

Comfort rooms


De comfort rooms zijn wat groter dan de cosy rooms en zijn tussen 27 en 32 vierkante meter groot. De kamers zijn allemaal voorzien van een zitje, tweepersoonsbed en luxe badkamer. Ik was gelijk verliefd op de tegels en de britse kranen van Thomas Crapper.

 

Kamer 04. is ruim en het bijzondere kleurenpalet neemt je nog meer terug in de tijd.

 

Kamer 06 is roze met rood, wat wil een vrouw nog meer?

 

Kamer 09, daar sliep ik, deze kamer is lichtblauw met donkerblauwe accenten en het imposante kunstwerk van het Melkmeisje maakt de kamer helemaal af. De roze kussentjes op het bed geven de kamer een speelse look en als je uit het raam kijkt kun je genieten van de gezelligheid en het geroezemoes in de stad. Oh en had ik al iets verteld over de imposante kristallen kroonluchter die aan het plafond pronkt? Kamer 12 bevindt zich ook op zolder en heeft weer zo’n prachtig plafond met zee-groene accenten. Pyjama aan, tv aan, flesje wijn erbij en niets meer aan doen!

De prijs voor een comfort kamer bedraagt €175,- per nacht, op basis van twee personen, op een willekeurige datum, verblijf van vrijdag op zaterdag (prijzen kunnen afwijken indien je een andere datum of dag invoert). 

 

Superior rooms


Deze kamers zijn nog een slagje groter ten opzichte van voorgaande kamers. Deze zijn namelijk tussen 35 en 48 vierkante meter. Kamer 02 heeft ouderwetse, strakke accenten met een rode, geleefde chesterfield bank als pronkstuk. Kamer 03 is goud, groen en heeft een spiegel waar je U tegen zegt. Kamer 07 is alles wat je wilt op ‘the gram’, zuurstokroze, uitbundig en een blauwe badkamer, hier voel je je echt koningin voor één dag/nacht! Kamer 11, dat is er ook een om over naar huis te schrijven. Prachtige antieke kastjes uit Engeland en een oude drankenkast. Een trapje bij het raam om naar buiten te kijken en dan dat hout..je moet het zelf zien en je mond valt open.

 

De prijs voor een superior kamer bedraagt €200,- per nacht, op basis van twee personen, op een willekeurige datum, verblijf van vrijdag op zaterdag (prijzen kunnen afwijken indien je een andere datum of dag invoert).

Hotel Beijers kamer
Ontbijt Hotel Beijers

Ontbijt en dineren

Zoals ik al eerder aangaf is eten in gezamenlijke ruimtes helaas niet mogelijk. Gelukkig heeft Hotel Beijers hier iets op bedacht. Op elke kamer staat een royaal gedekte tafel waaraan je kunt dineren, borrelen, ontbijten etc. Je kunt een ontbijtje bij de kamer boeken voor €17,50 p.p. Je krijgt dan een goedgevulde picknickmand bezorgd aan de deur met lekkernijen van Soep-er Utrecht. Verse jus, abrikozencake, croissantjes en een gekookt eitje, zo start je de dag pas echt goed!

 

Gemeenschappelijke ruimtes


De vloeren kraken heerlijk onder je voeten en bijna elk stukje muur is voorzien van kunst. Bijzondere schilderijen, antiek en spullen van vroeger kenmerken het hotel maar al te goed. Het is alsof je hier in een museum rondloopt. Je komt ogen tekort en daarom is het alleen al de moeite waard om tijdens je verblijf een wandelingetje door het hotel te maken. Ook de buitenkant van het hotel valt goed op.

Ik heb genoten van mijn verblijf in Hotel Beijers. ‘s Nachts kan het er wat luidruchtig zijn als je aan de straatkant slaapt, de houten luiken houden het licht gelukkig goed buiten en ‘s ochtends wordt je heerlijk wakker na een fijne douche. Er zijn genoeg leuke adresjes in Utrecht om een hapje te eten, koffie te halen of te borrelen. Hierover schrijf ik in mijn uitgebreide Utrecht Cityguide welke later verschijnt. Houd hiervoor mijn website in de gaten!

 

Dus, heb je al geboekt?

Ben je op zoek naar meer toffe accommodaties? In dit artikel staan alle accommodaties welke ik de afgelopen tijd heb getest, op een rij.

 

 

Ik verbleef gratis bij Hotel Beijers in ruil voor content en een artikel. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodatie en de overnachting. 

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: