Verre reizen

Hongkong

Al een tijdje wilde ik eens alleen op reis, maar het kwam er niet van en ik vond het ook best spannend. In combinatie met Seoul, waar ik met een vriendin naartoe zou gaan, leek Hongkong mij hier de juiste bestemming voor. Ik was al eens in Hongkong geweest, in 2016, de stad was mij destijds zó goed bevallen en ik had toen niet alles kunnen zien. De perfecte kans om dit nog een dunnetjes over te doen maar dan solo!

 

Het vertrek

Ik vloog op een zaterdagavond rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Hongkong en arriveerde rond 14:00 in mijn Airbnb, het was een kleine studio in Tsim Sha Tsui. Een van de gezelligste wijken in deze bijzonder levendige stad. Vanaf de minuut dat ik voeten zette in deze stad voelde het weer als toen. Magisch, druk, warm en zo ongelofelijk bijzonder. Ik was blij en trots dat ik deze reis alleen had afgelegd.

 

Solo op avontuur

 

Omdat ik alleen reisde had ik uiteraard veel opgezocht wat ik wilde doen en een Lonely Planet bij de hand. Omdat ik zaterdag tegen de middag arriveerde en nauwelijks had geslapen in het vliegtuig ben ik deze dag wat rond gaan slenteren en ‘s avonds een hapje gaan eten bij Ichiran.

 

Op zondag stond ik rond 9 uur op om met de metro richting de kabelbaan (Ngong Ping 360) te gaan welke mij naar de wereldberoemde Tian Tan Buddha zou brengen. Ik betaalde ongeveer 25 euro voor een retourtje met de kabelbaan, de rit duurt ongeveer een halfuur. Omdat ik er op tijd was, was het nog redelijk rustig waardoor ik op eigen tempo heb rondgelopen en foto’s gemaakt. Deze buddha is zeer indrukwekkend, ikzelf had nog niet zo’n grote buddha gezien en hij staat op een prachtige plek, tussen de bergen! Nadat ik de kabelbaan terugnam ben ik vanaf hier naar The Peak gereisd. Het is een flinke afstand omdat beide bezienswaardigheden compleet uit elkaar liggen maar omdat ik zo vroeg was opgestaan kon ik vandaag lekker veel doen en zien. De peak was, net als vorige keer, prachtig. Het uitzicht is zeer indrukwekkend. Ik pakte de bus welke je voor 1,14 euro naar boven brengt, anders dan het trammetje hoef je hiervoor niet in de rij te staan maar de rit duurt wel wat langer. ‘s Avonds bezocht ik Nathan road en at ik sushi bij Genki Sushi, waar je bestelling op een shinkansen treintje naar je toe wordt gereden.

 

Maandag had ik een fototour geboekt via Airbnb. Samen met een local ging ik op pad in de wijk Choi Hung, een van de kleurrijkste wijken van Hongkong. Het beroemde basketbalveld zie je vaak terug in reclamespotjes en deze wijk is ideaal als je kleurrijke foto’s wilt maken. Na de fototour reed ik met de metro naar Nan Lian Garden, een prachtig onderhouden stadstuin waarin je even tot rust komt. Om in de kleurrijke sferen te blijven ging ik naar Mong Kok Flower market, een straat vol met bloemen boetiekjes (bij de meeste staat overigens dat er geen foto’s gemaakt mogen worden, iets om rekening mee te houden). Ik maakte een paar foto’s bij winkeltjes waar ik geen bordjes zag hangen en ik ging richting Hopewell Centre, deze locatie kreeg ik als tip van een local. Er is een glazen lift, welke eerst even zoeken is, welke je naar de 62e verdieping brengt. Ik ben wel 4 keer op en neer gegaan om de mooiste foto’s en filmpjes te maken, het uitzicht is wederom, adembenemend!

 

Op dinsdag bezocht ik Quarry Bay, ik was nog niet eerder in dit gebied geweest en ik wilde alles uit mijn laatste dag Hongkong halen. Ik bezocht de beroemde flat Monster Mansion en ik sloot mijn laatste avond af bij Dimdimsum in Jordan.

 

Favoriete spots in Hongkong:

  • The Peak
  • Tian Tan Buddha
  • Choi Hung Estate
  • Nan Lian Garden
  • Temple street night market
  • Nathan road

 

Reistijd: gemiddeld 11 uur vanaf Amsterdam Schiphol

Valuta: Hong Kong Dollar

Tijdsverschil: in Hong Kong is het zes uur later dan in Nederland

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: