Frank about tea collection
Review

My cup of tea: Frank About Tea

Thee, het is er in alle soorten en smaken, van losse thee tot zakjes en zelfs bloemen. Typische theesmaken brengen me vaak terug naar een reis, een bepaalde bestemming of mooie herinnering. En omdat thee nog altijd met de hand wordt geplukt, vind ik het belangrijk om een eerlijke thee te drinken. Waarbij de theeboeren een eerlijke prijs betaalt krijgen voor het plukken van theeblaadjes. Frank About Tea stuurde mij twee theesmaken op en in deze review vertel ik je wat ik ervan vind.

About Frank

Even terug naar het begin. Eigenaren Valerie en David kwamen na een prachtige reis door Oost-Afrika en een bezoek aan de theesector in 2016, tot de conclusie dat de reis van het theeblad naar jouw kopje thee, ontzettend lang is. En hierdoor ook niet altijd even vers meer is. Dit maakte dat Valerie en David als doel hadden om de verfijndste theesoorten rechtstreeks in te kopen bij de theeproducenten in Oost-Afrika, en ondertussen ook Sri Lanka. Het resultaat? Waanzinnig lekkere thee, van de theeplantage in jouw brievenbus.

 

Aan de thee wordt niets extra’s toegevoegd, what you see – of eigenlijk what you taste – is what you get. Alleen de theeblaadjes en kruiden van de hoogste kwaliteit worden gebruikt voor de unieke theesmaken van Frank About Tea. Daarnaast worden de theezakjes gemaakt van biologisch afbreekbaar maisvezel, dus geen plastic en geen troep, gewoon goed. En niet onbelangrijk; 2% van elke omzet wordt geïnvesteerd in het opleiden van de theeboeren in Oost-Afrika en Sri Lanka. 

De smaken

Nu je een korte introductie hebt gelezen van het ontstaan van dit theemerk neem ik je mee naar – niet geheel onbelangrijk – de smaken. De theesoorten die ik opgestuurd kreeg om uit te proberen zijn ‘Jasmine Zen’  & ‘Verbena Fresh’. Jasmine Zen is een losse thee, bestaande uit groene theeblaadjes en jasmijn, de thee bevat cafeïne en is afkomstig uit Sri Lanka. Op de achterkant van de verpakking staat precies aangegeven hoe heet het water moet zijn voor de thee en hoe lang je de thee moet trekken voor een optimale smaak. Zelf houd ik van een lichte groene thee maar als ik hem zo lang laat trekken als de verpakking zegt vind ik hem eigenlijk heel lekker. Hij is niet te sterk en niet te droog. Een heerlijke groene thee, door de citroenaroma die erin is verwerkt heb je geen suiker of honing nodig. Ik vind hem puur natuur het lekkerste! Mocht je de thee iets langer laten trekken dan wordt deze wel meer bitter.

 

Verbena Fresh doet me denken aan rooibos maar zoals ze zelf al zeggen; dit is geen rooibos thee. Hij smaakt wat zoeter en hij is lekker zacht, er zit geen cafeïne in en daarom de ideale thee om ‘s avonds te drinken. Wat ik wel minder vind is dat de thee heel fijn is waardoor hij door mijn theezeefje heen komt. Waarschijnlijk werkt deze thee beter met theefilters maar die heb ik niet in huis.

 

Als ik moet kiezen gaat mijn voorkeur uit naar de groene thee, dat is niet eens perse vanwege de smaak maar heeft meer te maken met de structuur en theebladeren. Al met al ben ik positief verrast over dit heerlijke thee merk, unieke smaken, vrolijke potjes en een leuk assortiment. Ook ideaal om cadeau te geven als je het mij vraagt.

Ben je op zoek naar meer reviews over artikelen? Kijk dan ook even op deze pagina

 

Ik ontving de theesmaken van Frank About Tea in ruil voor een artikel en content. Je leest echter mijn eerlijke mening over dit product.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: