Stedentrip

Stedentrip Berlijn

In de zomer van 2019 ging ik eindelijk (!!) voor het eerst naar Berlijn. Dankzij alle verhalen die ik om me heen hoorde stond deze stad al lange tijd op mijn bucketlist. We huurden  er een ruim appartement via Airbnb in, als je het mij vraagt, een van de leukste wijken in Berlijn; Prenzlauer Berg.

 

We hadden een vroege vlucht dus we waren al rond 12 uur in het appartement. Gelukkig konden we er gelijk in en zijn we, nadat we onze tassen hadden gedropt, gaan lunchen in Café Krone. Een gezellig tentje aan een semi-drukke straat in Prenzlauer Berg. Na de lunch hadden we een fietstocht geserveerd. We fietsten met een groep van ongeveer 20 man door Berlijn, allemaal Nederlanders want de tour werd begeleidt door een Nederlander. Tijdens de fietstocht kwamen we onder andere langs de Tv toren, het Holocaust monument en Checkpoint Charlie. Die laatste was niet erg bijzonder aangezien de Checkpoint Charlie die momenteel te zien is, niet het origineel is. De fietstocht duurde maar liefst 3 uur en het beviel me goed. Zeker in een kort weekend zoals wij hadden kan je op deze manier een hoop zien in een korte tijd.

‘s Avonds gingen we dineren bij Saporito, een italiaan die de meest heerlijke gerechten serveert. Verschillende soorten pasta en een uitgebreid dessert plateau met een heerlijke fles wijn. Voor 25 euro krijg antipasti, pasta, dessert en espresso. Bestel niet teveel want je krijgt echt een hele hoop! De service is goed en het restaurant zat stampvol.

Op zaterdag gingen we naar Haus Swarzchenberg en de buurt daaromheen. In Haus Swarzchenberg zijn kleine hofjes en open ruimtes met de mooiste graffiti kunstwerken te bewonderen. De boetiekjes en winkeltjes in deze buurt zijn allemaal uniek en erg gezellig. Het is moeilijk om je geld hier niet uit te geven. De buurt is erg levendig en ik vond het een heel uniek en kenmerkend buurtje. Voor de lunch belandde we bij Der Schleusenkrug, een gezellige grote tuin met allemaal picknicktafels en houten bankjes. Je kunt je eten zelf bestellen bij de bar en dan wordt het naar je tafel gebracht. Het eten was erg goed, er hing een leuke sfeer en het weer zat ons ook mee!

‘s Avonds reserveerden we een tafeltje bij een gezellig sushirestaurant; Kuchi. Hier kun je veel verschillende soorten sushi bestellen in combinatie met een groot glas weissbier of wijn.

Helaas vloog de tijd om en was het alweer zondag. We wilden nog gauw een stukje Berlijnse muur mee pikken en besloten naar het wijkje Friedrichshain te gaan. Hier hangt een alternatieve, relaxte sfeer. De Berlijnse muur viel mij persoonlijk tegen, ik had er op de een of andere manier meer van verwacht. Het verhaal erachter is uiteraard heel bijzonder maar de kunstwerken die op de ‘resten’ van de Berlijnse muur zijn gemaakt vond ik niet erg mooi. We belandde op de weg terug naar het appartement nog bij een vlooienmarkt in Mauerpark.

Een weekend van vrijdag tot zondag Berlijn is veelste kort maar voor ons was het een mooi voorproefje. De volgende keer slaan we de highlights over en nemen we meer tijd om te borrelen, rond te slenteren en lang na te tafelen. Als ik nog een keer naar Berlijn zou gaan dan zou ik zeker een week gaan om alles rustig te bekijken en wat meer te genieten. Al met al is Berlijn een stad die mij zeer heeft verrast en ik ben dan ook erg onder de indruk van de geschiedenis in combinatie met de moderne stad die het nu is geworden!

Reistijd: 1 uur en 15 minuten vanaf Amsterdam Schiphol

Valuta: euro

Tijdverschil: geen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: