Azië

Vanaf het allereerste moment dat ik mijn voeten zette op Aziatische bodem, werd mijn hart gestolen. Het was in 2016 dat ik mijn allereerste reis naar Azië plande, en mijn avontuur begon in het bruisende Singapore. Van daaruit begaf ik me naar Maleisië, doorkruiste ik kleurrijk Vietnam, verkende ik het levendige Hong Kong en eindigde ik mijn reis in het bruisende Shanghai.

Deze reis was als een droom die uitkwam. Mijn smaakpapillen werden verwend door ongeëvenaarde culinaire hoogstandjes, terwijl ik me verbaasde over de uitgestrekte, adembenemende natuur en pittoreske dorpjes. De vriendelijkheid van de lokale bevolking en de naadloze manier waarop ik van de ene naar de andere plek kon reizen, maakten het hele avontuur nog specialer. Wat me echter het meest raakte, was het gevoel van veiligheid dat ik ervoer – soms zelfs meer dan ik me thuis in Europa voelde.

Sinds die allereerste reis heeft Azië een onuitwisbare indruk op me achtergelaten. Elke keer als ik terugkeer, voelt het als een warm welkom van een oude vriend. Azië heeft niet alleen mijn hart gestolen, maar ook een plekje veroverd in mijn ziel dat voor altijd van haar zal zijn.

0
Aantal landen in Azië