Routeboekje Amsterdams Passie
Nederland,  Staycation

Amsterdams Passie: de stad in je broekzak

Deze zomer kwam I Amsterdam met iets heel leuks: het Amsterdams Passie. Het ultieme dagje uit voor de Amsterdammer en de uitgelezen kans om musea (en meer) te bezoeken waar je eerder misschien niet aan dacht. Ik mocht het passie uitproberen en in dit artikel vertel ik je er alles over.

Er valt nog zoveel te zien in onze stad. Van diverse attracties, indrukwekkende musea, groene parken tot lokale ondernemers. Amsterdams passie is in het leven geroepen na een zware tijd voor de horeca en ondernemers in onze hoofdstad. Met het passie hoopt I Amsterdam dat je er weer lekker op uit gaat en de cultuur en gezelligheid in de stad opzoekt.

Amsterdams_Passie

Wat je krijgt

Je koopt voor €30,- een Amsterdams Passie bij de I Amsterdam Store of online. Voor dit bedrag krijg je een toffe canvas tas, diverse kortingen, een routeboekje met vijf verschillende wandelroutes en natuurlijk het passie. De startpunten van de wandelroutes zijn goed bereikbaar en de meeste zijn dan ook op loopafstand van Amsterdam Centraal. 

 

Met het passie kun je gratis naar twee deelnemende locaties, dit kan een museum zijn, een attractie zoals Artis, je kunt een fiets huren, mee op een van de rondvaartboten en meer. Ook krijg je gedurende het jaar korting bij diverse horeca en deelnemers. Het passie is geldig nadat je deze voor het eerst hebt laten scannen bij een van de deelnemende locaties in Amsterdam. Vervolgens kun je twee gratis attracties bezoeken, dit moet binnen het tijdsbestek van 48 uur. De korting is één jaar geldig. Achterin het routeboekje kun je terugvinden welke kortingen je waar krijgt. Omdat de attracties binnen 48 uur bezocht moeten zijn kun je het beste een heel weekend Amsterdam plannen. Kies er bijvoorbeeld voor om meerdere routes te wandelen in één weekend en bezoek diverse horeca, dat is nog nooit een straf geweest, toch?

Hortus_Botanicus
Brouwerij 't IJ
Jordaan

De wandelroutes

 

  1. Bij ons in de Jordaan. Misschien wel de bekendste buurt van Amsterdam. Hier zijn vele volkszangers begonnen met hun lange carrière. Je wandelt hier gerust een paar uur doorheen zonder je te vervelen. Charmante hofjes, straatjes en het uitzicht op de Westerkerk maakt dit een fijn stukje Amsterdam. Je wordt hier overspoeld met kroegen, koffietentjes. Deze locaties kun je hier o.a. gratis bezoeken met het passie: Amsterdam Tulip museum en een rondvaartboot.

  2. Klassiek Amsterdam. De titel spreekt voor zich. Hier wandel je over de grachten, ruik je de historie en kom je bijvoorbeeld ook langs het Anne Frank Museum (niet inbegrepen). Deze locaties kun je hier o.a. gratis bezoeken met het passie: Geelvinck Pianola Museum, Multatuli museum en de Nieuwe Kerk.

  3. Culturele Smeltkroes in Oost. Amsterdam-Oost, als je het mij vraagt de mooiste buurt van Amsterdam. Hier wandel je gerust een paar uur op je dooie gemak doorheen, de gebouwen, de relaxte sfeer en de unieke straatjes maken dit een van de mooiste buurten die Amsterdam rijk is. Deze locaties kun je hier o.a. gratis bezoeken met het passie: Artis, Hortus Botanicus, Tropenmuseum. 

  4. Rafelranden in Noord. Misschien is dit wel het deel van Amsterdam dat de afgelopen jaren het meest is veranderd. Nieuw gecombineerd met oud. Deze locaties kun je hier o.a. gratis bezoeken met het passie: Architectuur Centrum Amsterdam, Eye Filmmuseum, ADAM VR Game Park.

  5. Zuidelijke charme. Groot, groter, grootst. Hier wandel je langs indrukwekkende panden waar je U tegen zegt. En bekende locaties en parken (o.a. Het Vondelpark) zijn hier niet te missen. Deze locaties kun je hier o.a. gratis bezoeken met het passie: Stedelijk Museum, het Rijksmuseum, Van Gogh Museum.
De Jordaan

Er valt genoeg te beleven in de stad en met het Amsterdams Passie hoef je eigenlijk nergens over na te denken, just go with the flow! Ben je op zoek naar nog meer inspiratie, zoals bijvoorbeeld een staycation in eigen land? Kijk dan ook eens op deze pagina

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: